Geschiedenis

Al sinds 1973 bouwt Pedro-Boat motorjachten voor een leven lang vaarplezier. In 1973 begon een kleine werf met de bouw en verkoop van stalen motorjachten vanuit Tripscompagnie en de Groeve in de provincie Groningen, Nederland. Aan het Zuidlaardermeer groeide onder de naam Pedro een bedrijfje uit tot een bekende naam in de pleziervaart.

In 1976 verhuisde Pedro-Boat naar de huidige locatie aan de W.A. Scholtenweg in Zuidbroek. Waar de werf eerst nog onderdelen van de constructie uitbesteedde, werden steeds meer werkzaamheden door eigen vakmensen uitgevoerd.

Op dit moment wordt bijna de volledige bouw van een Pedro-schip op de eigen werf verzorgd. Eveneens zijn de bouwactiviteiten uitgebreid met diensten als boottransport, winterstalling, jachtmakelaardij, onderhoud en refit, waarmee Pedro-Boat een allround watersportbedrijf is geworden.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste en meest toonaangevende werven voor motorjachten tot 15 meter binnen Europa. Sinds de oprichting heeft de werf meer dan 1.700 jachten afgeleverd in binnen- en buitenland en wordt ze vertegenwoordigd in heel Europa.

In 2012 is Pedro overgedragen aan een nieuw team. De functie van algemeen directeur wordt nog steeds vervuld door A. van der Velde. De dagelijkse leiding en het management wordt nu uitgedragen door de tweede generatie van der Velde's. Het familiebedrijf biedt werkgelegenheid aan ongeveer twintig werknemers.

 

 

Handige tips

  • Een Pedro cruiser op maat? Wij bouwen deze voor u!
  • Kies nu voor 5 jaar garantie op uw nieuwe Pedro
  • Reparatie van cabrio's en dekzeilen, ook op locatie