Pedro Liberty

Pedro Liberty

Met het nieuwe concept van Pedro wordt het comfort dat u thuis geniet, zonder beperkingen op het water gebracht. De Pedro Liberty geeft u vrijheid van wonen en mobiliteit.

Maximaal comfort

Uitgangspunt van het concept is maximaal comfort en gemak. Zo heeft deze nieuwe boot een vloer geheel op één niveau. De opbouw is rechthoekig met recht opstaande wanden, waardoor het woonoppervlak optimaal wordt benut. Het eerste model, dat een lengte zal hebben van 12,50 meter, heeft daardoor een woonoppervlak van méér dan 30 m2 (!) plus een comfortabel ruim terras aan de voorzijde van de boot. De klant kan de gewenste indeling volledig zelf bepalen. En het interieur kan worden ingevuld met meubilair en keukenapparatuur, zoals de gebruiker thuis gewend is.

De boot heeft een stalen romp en composiet opbouw met een zeer hoge isolatiewaarde. Verder is de Liberty standaard voorzien van centrale verwarming en vloerverwarming in de badkamer. Hierdoor en door het gebruik van onderhoudsvrije kozijnen met dubbele beglazing is het schip zeer geschikt om 365 dagen per jaar te gebruiken.

Vaargemak

Het schip is ontworpen samen met Martin Bekebrede, al jarenlang een bekende ontwerper van motorjachten. De goede vaareigenschappen van een Pedro zijn ook in deze boot een belangrijke voorwaarde geweest. Het onderwaterschip is zodanig ontworpen, waarbij hieraan geen concessies worden gedaan. En dat is een wezenlijk verschil met bijvoorbeeld houseboats.

Een andere bijzonderheid is de toepassing van een spudpalensysteem. Hiermee kunt u, wanneer u bijvoorbeeld voor de brug moet wachten, de boot vastleggen zonder dat u hoeft aan te meren. De geïntegreerde spudpalen zakken met één druk op de knop naar beneden en zetten de boot vast in de bodem. Gemak dient de mens.

De boot kan worden geleverd met meerdere aandrijfsystemen. Standaard met een Volvo dieselmotor, maar de Liberty kan eveneens worden geleverd in een hydraulische of electrische versie.  

Het model is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en is ontworpen om ook in het kustgebied te kunnen varen. De doorvaarthoogte is 2,50 meter, waardoor ook veel binnenwatergebieden met vaste bruggen goed bereikbaar blijven.

 

Bekijk het interieur van de Liberty in 360°. Klik op de windroos hiernaast.

 

Op dinsdag 3 mei was de Liberty te zien op RTV Noord.

 

Meer Informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de Liberty? Neem dan telefonisch contact met ons op op nummer 0598-451763 of schrijf een e-mail naar info@pedro-boat.nl.

 

Technische specificaties

 

Lengte over alles: 12,50 m
Breedte: 4,50 m
Diepgang: 0,90 m
Doorvaarthoogte: +/- 2,50 m
Motorisering: Standaard Volvo 75 pk / 55 kW diesel, dmv schroefas,
hybride en hydraulische aandrijving mogelijk
Snelheid: +/- 8 knopen
Rompvorm: Multi-knikspant met doorlopende kiel
Romp: Staal, 2-componenten laksysteem
Opbouw:

Composiet, extra geisoleerd, kunststof kozijnen met dubbele beglazing

Vaargebied:

CE-ontwerpcategorie C, geschikt voor binnenwater en kustgebied

   

 

 

De Pedro Liberty kost € 317.500,- incl. 21% BTW.

 
  • Bewoonbaar gedurende alle 4 seizoenen
  • Sanitair en voorzieningen zoals thuis
  • Hoge mate aan comfort
  • Zeer goede vaareigenschappen
  • Grote wendbaarheid door boeg- en hekschroef
  • Geen vaarbewijs nodig
  • Groot vaargebied door lage doorvaarthoogte en weinig diepgang
  • Hybride aandrijving mogelijk: stil waar het kan, krachtig als het moet
  • Onderhoudsarm door gebruik van duurzame materialen
  • Door Pedro-Boat ontwikkeld en gebouwd, Nederlandse kwaliteit

Liberty 1250

Liberty 1250

Liberty 1450

Algemene informatie

Brochure opvragen

Klik hier om de brochure als PDF bestand te downloaden.

Wilt u een brochure van dit model per post ontvangen, klik dan hier en vul uw adresgegevens in. U krijgt de brochure zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.


Terug naar het overzicht